Hestra kan butikkinnredning, hotellinnredning og restaurantinnredning.
Ambisjonen vår er å være den lille bedriften med de store ressursene.

Velbygd fra begynnelsen av

Hestra kan butikkinnredning, men også hotellinnredning og restaurantinnredning. Vi kan konseptutvikling. Vi produserer selv i både tre og metall, men har også et omfattende nettverk med underleverandører. Vi har både et omfattende standardsystem og en stor produksjon av kundeunik innredning. Vi monterer og tar også på oss enkle byggejobber. Vi hjelper til med layouter og 3D/VR-animasjoner. Prøv oss selv – vi har drevet med dette siden 1900, og kan innredning.

Enkle og sterke

I dag er vi en stabil og fremgangsrik fjerdegenerasjons familiebedrift. Styrken vår er at vi kombinerer den lille bedriftens enkelhet og nærhet til kundene med ressursene til den større bedriften. Dette gjør det mulig for oss å gjennomføre alle typer innredningsoppdrag. Vi har erfaring med produktutstillinger, shop in shop-avdelinger så vel som komplette miljøer. Med helt unik innredning eller med våre omfattende standardsystemer. Det spiller ingen rolle om det er snakk om én eller hundre butikker. Ta kontakt med Hestra!

Vi finnes i hele Norden!

Utover Hestra i Småland, finner du oss også i Solna (Sverige), Drøbak, Lahti (Finland) og Vejle (Danmark). I tillegg til de nordiske landene, har vi også erfaring med å jobbe i Europa og verden forøvrig.

Holdbarhet

Med ålder kommer vishet och med mer än 120 år i ryggen har vi sedan länge insett hur viktigt det är att ta hand om vår jord och våra medmänniskor. På Hestra arbetar vi aktivt för att ge tillbaka och stötta vår natur och vårt samhälle. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete i Hestra håller.

Kvalitet hele veien

På Hestra strever vi alltid etter høy kvalitet i alt vi gjør. Produktene skal holde det de lover, leveringen skal komme tidsnok og du skal få profesjonell service. Målet er at hver levering skal være en anbefaling for fremtidens butikker. Vi er siden 1996 kvalitetssikret i henhold til ISO 9001.

Et selvsagt miljøansvar

Vi drives av en genuin interesse for miljøet. Vi varmer opp lokalene våre med spillvarme fra et søsterselskap. Vi har solceller på taket. Vi er deleier av et vindkraftverk for produksjon av grønn elektrisitet. Vi er selvfølgelig også miljøsertifisert i henhold til ISO14001 og streber etter stadige forbedringer.

Menneskelige plikter

Som medmennesker, arbeidsgiver, leverandør og kunde tar vi et sosialt ansvar. Det gjennomsyrer handlingene våre, det merkes i lokalmiljøet og det utgjør en forskjell for våre 100 fadderbarn. Vi har drevet bedrift siden 1900, og vi tar sikte på å gjøre en forskjell også i 2100.

Det hele startet i 1900

1900

Året er 1900 og Natanael Petersson er på vei til prestegården i Hestra. Vognen er fullastet med møbler, og luften er fylt av vår og forventninger. Presten hadde tidligere sett møblene ta form i Natanaels verksted, men hvordan vil det se ut når alt er på plass? Og hvordan kommer prestefruen til å reagere? Begge blir veldig fornøyd, og ryktet om Natanaels håndverkferdigheter sprer seg. Kundene begynner å strømme på, og samme år ser N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik dagens lys.

1920

Natanael er nå varm i trøya, og snekkeriet hans får mye oppmerksomhet i traktene. I løpet av 1920-tallet blir sønnene hans, Ernst og Tage, engasjert i bedriften, og virksomheten utvikles ytterligere. Nå tilbyr N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik også innredning til skoler, hotell og butikker. Kundene kan kontakte bedriften via telegrafadressen «Pettersson» eller det enkle telefonnummeret «3».

1945

Andre verdenskrig er endelig over, og Ernst og Tage ser lyst på fremtiden. De kommer i kontakt med Svenska Järnhandlarföreningen som etterlyser et standardisert eksponeringssystem for varer i jernvarebutikker. Ernst og Tage presenterer en fungerende løsning, og i løpet av kort tid er produksjonen i Hestra dominert av butikkinnredning.

1972

I april 1972 startes byggingen av Hotell Birger Jarl i Stockholm. Ved innvielsen er det et av Sveriges mest moderne hoteller med sine brune møbler, oransjefargede gardiner og uendelige vegg-til-vegg-tepper. Hestra leverer innredningen til hotellet. Leveransen blir den siste i en lang historie med hotellinnredning. Bedriften, som nå heter Hestra Inredningar, fokuserer fullt og helt på butikkinnredning.

1984

I løpet av det glade åttitalet vokser Hestra Inredningar ut av sine svenske klær, og begynner dermed å se seg om utenfor landets grenser. Bedriften etablerer sitt første internasjonale salgskontor i Norge i 1984. De nesten årene satser vi også i Finland og Danmark. Her legges en viktig puslebrikke for å bli en av Nordens ledende innen butikkinnredning.

2008

I løpet av 2008 bygger Hestra ut produksjonsanlegget til 20 000 kvm. Noen år senere gjør vi det igjen, og den totale produksjons- og lagerkapasiteten er oppe på 22 000 kvm. Lageret rommer nå ca. 2000 standardvarer og 6000 kundeeksklusive produkter på totalt 15 000 pallplasser.

2016

Hotellinnredningsbedriften Room2Room blir en del av Hestra-familien. På dette tidspunktet går Hestra tilbake til å gjøre hotell- og restaurantinnredning.

2019

Ricana blir en del av Hestra-familien, og dermed kompletteres Hestras velutviklede treproduksjon med egen produksjon i blikk og rør.

2020

Det har gått mange år siden Natanael snekret sammen sine første møbler, og bedriften drives i dag av den fjerde generasjonen av Petersson-familien. 3D-skriveren brukes oftere enn høvelen, og tegningene er mer avanserte, men grunntanken er fortsatt den samme. Hestra kommer alltid til å jobbe nært kundene med kunnskap, erfaring og nysgjerrighet for å skape den best tenkelige løsningen.