• English
 • Svenska
 • Norska
 • Dansk
 • Suomi

HÅNDVERK OG HJERTE

Hestra er butikkinnredning til fingerspissene. Vi elsker å skape butikker med salgsappell og sterk profil. Det har gjort oss til en av Nordens ledende aktører innen butikkinnredning.

VELBYGD FRA STARTEN

Det har hendt mye siden Natanael Petersson snekret sammen de første møblene sine for 120 år siden. Verden, handelen og teknologien var helt annerledes på den tiden, mens enkelte ting ikke har endret seg i det hele tatt. Hestra Inredningar er fortsatt den samme pålitelige, smidige og kunnskapsrike leverandøren. Det kommer vi alltid til å være!

ENKLE OG STERKE

I dag er vi en stabil og vellykket familiebedrift i fjerde generasjon. Vår styrke er at vi kombinerer den lille bedriftens enkelhet og kundenærhet med den større bedriftens ressurser. Det setter oss i stand til å løse alle innredningsoppdrag. Vi kan skreddersy unike konsepter og bygge butikker med salgsappell og sterk profil takket være vårt omfattende standardsystem. Én eller hundre butikker spiller ingen rolle. Snakk med Hestra!

ontor

FRA SMÅLAND TIL VERDEN

Vi har hjemsted og base i Hestra i Småland. Her produserer vi og lagerfører innredninger for alle slags bransjer. Vi har også kontor i Solna utenfor Stockholm, Drøbak i Norge, Lahti i Finland og Vejle i Danmark. Sammen er vi 140 personer med forskjellig erfaring og kompetanse. Selskapet drives og eies av familien Petersson.

KVALITET HELE VEIEN

Hos Hestra tar vi alltid sikte på høy kvalitet uansett hva vi gjør. Produktene skal holde det de lover, levering skal skje til avtalt tid, og du skal få profesjonell service. Målet for hver eneste levering skal være en anbefaling for kommende forretninger. Vi har vært kvalitetssikret etter ISO 9001 siden 1996.

Miljö

ET SELVSAGT MILJØANSVAR

Anlegget i Hestra varmes opp av spillvarme fra en nærliggende bedrift. Vi arbeider dessuten kontinuerlig med å redusere vårt energiforbruk og senke våre utslipp. Sammen med andre bedrifter i regionen har vi også fire vindkraftverk som gir oss miljøvennlig strøm. Hestra er miljøsertifisert i henhold til ISO 14001.

Erikshjälpen

MEDMENNESKELIG ANSVAR

Som arbeidsgiver og medmennesker har vi et sosialt ansvar. Det gjennomsyrer vår personalpolitikk og merkes i det lokale foreningslivet. Sammen med Erikshjelpen bygger vi skoler i Bangladesh slik at utsatte barn får utdanning, mat og husrom og et grunnlag for et godt liv. Du finner mer informasjon på hjemmesiden til Erikshjelpen.

Om oss Jobba

JOBBE I HESTRA

Vi utvikler oss hele tiden og har ofte behov for nye dyktige kollegaer i ulike roller med eller uten bransjeerfaring. Hvis du synes det er spennende med butikkinnredning, vil du sikkert trives hos Hestra. Send gjerne inn en generell søknad, til [email protected], så tar vi kontakt hvis det dukker opp muligheter.

120 år var bare starten

 • 1900

  Året er 1900, og Natanael Petersson er på vei til prestegården i Hestra. Vognen hans er fullastet med møbler, og luften er fylt med vår og spent forventning. Presten hadde tidligere sett møblene ta form i Natanaels verksted. Men hvordan ville det ta seg ut når de kom på plass? Og hvordan ville prestefruen reagere? Begge blir svært fornøyde, og ryktet sprer seg om Natanaels dyktighet som håndverker. Kundene begynner å strømme inn, og N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik ser dagens lys samme år.

  Historia 1900
 • Historia 1920

  1920

  Natanael er nå blitt skikkelig varm i trøya og er høyt ansett i trakten for sine snekkerarbeider. På 1920-tallet kommer sønnene Ernst og Tage inn i bedriften, og virksomheten utvikles ytterligere. Nå leverer N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik også innredning til skoler, hoteller og butikker. Kundene kan kontakte bedriften via telegrafadressen ”Pettersson” eller det smidige telefonnummeret ”3”.

 • 1945

  Den 2. verdenskrigen er endelig over, og Ernst og Tage ser lyst på fremtiden. De kommer i kontakt med Svenska Järnhandlarföreningen, som etterlyser et standardisert eksponeringssystem for produkter i jernvarebutikker. Ernst og Tage presenterer en fungerende løsning, og i løpet av kort tid blir produksjonen i Hestra dominert av butikkinnredning.

  Historia 1945
 • Historia 1972

  1972

  I april 1972 er det byggestart for Hotell Birger Jarl i Stockholm. Ved åpningen er det ett av Sveriges mest moderne hoteller med sine brune møbler, oransje gardiner og endeløse vegg-til-vegg-tepper. Hestra leverer innredningen til hotellet. Denne leveringen blir den siste i en lang rekke hotellinnredninger. Firmaet, som nå heter Hestra Inredningar, konsentrerer seg helt om butikkinnredning.

 • 1984

  På det glade 1980-tallet vokser Hestra Inredningar ut av det svenske hjemmemarkedet, og selskapet begynner å se seg om utenfor landets grenser. Det første internasjonale salgskontoret blir etablert i Norge i 1984. I de følgende årene spres virksomheten til Finland og Danmark. Her legges en viktig brikke i puslespillet for å bli et av Nordens ledende firmaer innen butikkinnredning.

   

  Historia 1984
 • Historia 2008

  2008

  I 2008 bygger Hestra ut produksjonsanlegget til 20 000 m2. Noen år senere skjer det igjen, og det totale produksjons- og lagerarealet utgjør 22 000 m2. Lageret inneholder nå ca. 2 000 standardartikler og 6 000 kundeeksklusive produkter på i alt 13 000 pallplasser.

 • 2020

  120 år har gått siden Natanael snekret sammen sine første møbler i foreldrenes uthus. Firmaet drives og eies i dag av fjerde og tredje generasjon Petersson gjennom Johan, Henrik og Magnus. 3D-skriveren benyttes oftere enn høvelen, og tegningene er mer avansert, men grunnlaget er fremdeles det samme. Hestra kommer alltid til å jobbe nær kundene med kunnskap, erfaring og nysgjerrighet for å skape de best tenkelige løsningene.

   

  Historia 2015